Rehabilitacija u Staračkom domu

Rehabilitacija u staračkom domu

Starenje je proces koji donosi mnoge izazove, kako fizičke, tako i emocionalne. U tom kontekstu, starački dom ili dom za stare, igra ključnu ulogu u pružanju nege i podrške starijim osobama. Jedan od istaknutih domova u Beogradu je Avala Lux, koji nudi sveobuhvatnu rehabilitaciju i negu, omogućavajući svojim stanarima da žive dostojanstveno i kvalitetno. U ovom blogu pišemo o značaju rehabilitacije i nege za korisnike doma Avala Lux.

Rehabilitacija je od suštinskog značaja za starije osobe koje su pretrpele povrede, operacije ili su se suočile sa hroničnim bolestima. U staračkom domu Avala Lux, rehabilitacija se sprovodi kroz individualne i grupne programe koji uključuju:

  • Fizioterapiju: Terapeuti rade sa korisnicima na jačanju mišića, poboljšanju ravnoteže i povećanju pokretljivosti. Ove vežbe su prilagođene svakom korisniku, uzimajući u obzir njihove specifične potrebe.
  • Terapiju radom: Ovaj oblik terapije pomaže korisnicima da razviju ili povrate veštine potrebne za svakodnevni život, čime se povećava njihova samostalnost.
  • Psihološka podrška: Rehabilitacija takođe uključuje psihološku podršku, koja je ključna za mentalno zdravlje starijih osoba. Kroz razgovore i grupne aktivnosti, korisnici mogu izraziti svoja osećanja i prebroditi izazove s kojima se suočavaju.

Važan aspekt rada fizioterapeuta u domu jeste edukacija korisnika. Fizioterapeuti podučavaju o pravilnom držanju tela, tehnikama sigurnog ustajanja i sedanja, pravilnom korišćenju pomagala za kretanje kao što su štapovi, hodalice i invalidska kolica, kao i o ergonomskim principima u svakodnevnim aktivnostima. Ova edukacija pomaže u prevenciji povreda i poboljšava samostalnost korisnika.
Osim rehabilitacije, starački dom Avala Lux pruža i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu. Korisnicima su na raspolaganju lekari opšte prakse, specijalisti i terapeuti koji se brinu o njihovom zdravlju. Ishrana je takođe prilagođena potrebama korisnika, uzimajući u obzir njihove zdravstvene probleme i preferencije.

Kvalitetna nega i stručni tim

Jedna od najvažnijih karakteristika staračkog doma Avala Lux je njegov stručni tim. Osoblje se sastoji od medicinskih sestara, negovatelja i terapeuta koji su obučeni da pruže sveobuhvatnu negu starijim osobama.

Kvalitetna nega uključuje:

  • 24-časovni nadzor: Stanari su pod stalnim nadzorom, što omogućava brzo reagovanje u slučaju zdravstvenih problema.
  • Medicinska nega: Tim stručnjaka prati zdravstveno stanje korisnika, obezbeđuje redovne preglede i primenu terapija.

Dom za stare Avala Lux predstavlja savremeni i dobro opremljen prostor koji nudi kvalitetnu negu i rehabilitaciju za starije osobe. Sa stručnim timom, prilagođenim programima rehabilitacije i fokusom na društvenu povezanost, ovaj dom omogućava svojim korisnicima da žive dostojanstveno i aktivno. Ulaganje u kvalitetnu negu i rehabilitaciju starijih osoba ne samo da poboljšava njihovo fizičko i mentalno zdravlje, već i doprinosi njihovoj opštoj dobrobiti i kvalitetu života. Ako tražite dom koji pruža sveobuhvatnu podršku i negu, starački dom Avala Lux može biti prava oaza za vaše najmilije.

Društvena povezanost i aktivnost

Grupne aktivnosti ne samo da poboljšavaju fizičko zdravlje, već i mentalno blagostanje korisnika kroz druženje i zabavu. Jedan od ključnih aspekata života u domu Avala Lux je održavanje društvene povezanosti. Organizovane aktivnosti, pomažu korisnicima da se druže i razvijaju prijateljstva. Ove interakcije su važne za emocionalno blagostanje i mogu značajno smanjiti osećaj usamljenosti i izolacije.
Fizioterapeuti često organizuju aktivnosti koje kombinuju vežbanje sa socijalnom interakcijom. Ovo može uključivati lagane vežbe prilagođene starijim osobama, sesije za poboljšanje koordinacije i ravnoteže, kao i grupne šetnje u prirodi ili dvorištu doma. Ove aktivnosti su pažljivo osmišljene da odgovaraju potrebama i mogućnostima starijih osoba, fokusirajući se na bezbednost i postepeno poboljšanje fizičkog stanja.

Lokacija staračkog doma Avala Lux

Starački dom Avala Lux smešten je na prelepom mestu podno Avale, što pruža prirodno okruženje i mirnu atmosferu. Okruženje bogato zelenilom i svežim vazduhom doprinosi opuštanju i blagostanju stanara. Prostrano dvorište omogućava korisnicima da uživaju u šetnjama i boravku na otvorenom, što je ključno za očuvanje fizičkog zdravlja.
Starački dom Avala Lux nudi različite opcije smeštaja koje su prilagodljive potrebama korisnika. Mogućnosti uključuju jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, kao i kratkoročni smeštaj za one kojima je potrebna rehabilitacija nakon povrede ili bolesti. Cene su konkurentne, a dom se trudi da pruži visok kvalitet usluga po pristupačnim cenama.

Call Now Button